اخبار سلامت

پرینت

چه نوع کربوهیدرات قبل و بعد از تمرین استفاده کنیم

مطالعات و تحقیقات متعدد نشان میدهد که نوع کربوهیدرات ها که به منظور تمرینات استقامتی مصرف میکنید ممکن است به طور قابل توجهی بر روی عملکردهای شما تاثیر داشته باشد . تحقیق منتشر شده در مجله پزشکی و علوم در ورزش پیشنهاد میدهد که قبل از رفتن به باشگاه کربوهیدرات با شاخص گلیسمی پائین مصرف نمائید. شاخص گلیسمی به میزان شکستن کربوهیدراتها به منظور آزاد کردن گلوکز به جریان خون گفته میشود. کربوهیدرات با شاخص گلیسمی پائین به آرامی هضم می شوند تا مقدار متداوم بیشتری از گلوکز را تولید نمایند. ورزشکارانی که پرک سبوس دار با شاخص گلیسمی پائین را قبل از ورزش مصرف کردند نسبت به ورزشکارانی که پرک ذرت با شاخص گلیسمی بالا مصرف نمودند در یک مسابقات 40 کیلومتر دوچرخه سواری عملکرد بهتری داشتند.

بر اساس مطالعه منتشر شده در مجله بین المللی پزشکی ورزشی بعد  از تمرین قضیه کاملا متفاوت است به طوریکه مصرف کربوهیدرات ساده با شاخص گلیسمی بالا بعد از تمرینات استقامتی روند ریکاوری را نسبت به کربوهیدرات آهسته جذب با شاخص گلیسمی پائین بهتر انجام می دهند. نتایج تحقیق نشان داد که ظرفیت استقامتی برای افرادی که سریعتر ذخایر گلیکوژن خود را دوباره پر کرده بودند در تمرینات بعدی 15% بهتر بود.

افق روشن تر

گلیکوژن یک سوخت بر پایه کربوهیدرات می باشد که مورد استفاده دوچرخه سواران، دوندگان و پرورش اندام کاران و تمامی ورزشکارانی که مشغول تمرینات سخت و فشرده هستند می باشد. اگرشیوه بازپرسازی این کربوهیدرات ها موثر برای دوندگان و دوچرخه سواران می باشد به نظر می رسد که ارزش استفاده در حین تمرینهای سنگین و کار با وزنه را داراست. البته فراموش نکنید که برای حمایت ساختن عضلات پروتئین را به وعده های مصرفی خود اضافه نمایید.